Omgeving

Wat de omgeving van onze camping u biedt

Vanuit de camping zijn er vele fietsroutes in deze prachtige omgeving. O.a de natuurmonumenten Buurzezand, witteveen waar nog schotse hooglanders rondlopen en naatuurlijk het haaksbergse veen. Hier kunt u optimaal genieten van de natuur, de vogelwereld zoals buizerds, spechten en vele soorten water- en weidevogels alsook herten, reeën en vele andere diersoorten.

Op slechts 150 meter is het recreatiepark Het Rutbeek met gelegenheid tot zwemmen, wandelen, surfen, waterskiën en vissen. Er is tevens een mooie mountainbike route. en er is zelfs een mooi naturistenstrand.

 

Haaksbergen (ca 7 km) heeft een mooi subtropisch zwembad en veel eetgelenheden. Er is ook een gezellig centrum. Er rijdt een stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo, op het station is het spoorweg museum.

Enschede heeft veel gezellige terrasjes, mooie binnenstad, winkelsen musea zoals Rijksmuseum Twente wet zowel moderne als oude kunst ed Twentse Welle is ook zeker een bezoek waard. Op zaterdag is er grote gezellige warenmarkt.

Op ca 8 km bent u in Alstätte een leuk plaatje in Duitsland met een watermolen uit 1619 en daarbij een restaurant: de Haarmülle (zie foto) waar het onder eeuwen oude kastanjebomen en luisterend naar het ruisende water van het draaiende schoepenwiel van de molen, goed toeven is. De Luntener visteig met z’n prachtige natuur, waar je mooi wandelen kunt, ligt op 3km afstand van de Haarmüle.

 

 

 

Klik om te vergroten